november 13, 2015

Historie

1 januari 1898 kwam Antonius Hendrikus Bleumink, beter bekend als Tone van de Pelle, ter wereld. In 1915 besloot hij boeren te helpen met het dorsen en ontginnen van heidegrond, daarin hielp zijn broer Jan (oom Jans) hem. Dit was de fundering van wat later het loonbedrijf zou worden. Gaandeweg breidden de gebroeders hun activiteiten uit om het twaalf koppen tellende gezin te kunnen onderhouden. Hieruit ontstonden ook het café en het taxibedrijf. Het loonbedrijf werd, samen met het taxibedrijf en het café, in 1928 ingeschreven bij de KvK.

In 1947 stapte Jan Bleumink, zoon van Tone, bij in het bedrijf. Henk, Jans’ broer, werd een werknemer van het bedrijf. Het was een echt familiebedrijf, waarbij de organisatie van generatie op generatie overgegeven werd. Alle tien (!) dochters van Bleumink hielpen in het café en de schoonzonen kwamen vaak als werknemer helpen op de machines.

Jan Bleumink trouwde in 1964 met Jo Geuyen uit Etten en in 1966 werd hun zoon Theo Bleumink geboren. Theo stapte vanaf 1988 bij in het bedrijf, dat vanaf toen ‘Bleumink en Zn.’ heette. In 1996 stapte ook Margreet, echtgenote van Theo, bij in het bedrijf. Zo werd de trend van het familiebedrijf, tot op heden, verder voortgezet.

Loonbedrijf Bleumink bestaat 80 jaar. Hier staan Theo en Jan Bleumink afgebeeld (tweede en derde generatie).

Loonbedrijf Bleumink bestaat 80 jaar. Hier staan Theo en Jan Bleumink afgebeeld (tweede en derde generatie).

In 2007 zijn Jan en Jo helaas kort na elkaar overleden, hierdoor werd de leiding van het hele bedrijf in één keer overgedragen op Theo en Margreet. Zij runden vanaf toen het bedrijf met vijf werknemers dat nu de naam ‘VOF Bleumink’ draagt.

De drie generaties.

De drie generaties.